Biesegek Wafels

Biesegek Wafels

Rijk aan smaak en traditie sinds 1957

Er wordt wel eens beweerd dat ambachtelijke producten zweet en liefde in zich dragen. En dat het vaak zeer kleine (familie)bedrijven betreft waar met spierkracht en eenvoudige hulpmiddelen wordt gewerkt. Waar persoonlijke vakbekwaamheid de doorslaggevende factor is en de ambachtsman of -vrouw individuele aandacht schenkt aan de productie.

Oorspronkelijk Wafelbakkerij Nasmer Hoeselt

Wel, bovenstaande beweringen waren zeker en vast van toepassing op de bezielers van ambachtelijke wafelbakkerij Nasmer Wafels uit Hoeselt. Bezielers in meervoud inderdaad, want stichters Hubert Nassen en Philomena Merken lieten de bakkerij in 1985 over aan 4 van hun 5 kinderen - met name Alice, Annie, Lutgarde en Leon - die meer dan 30 jaar dagverse artisanale wafels hebben gemaakt. Vanaf 2020 is de wafelbakkerij opgenomen in de familie van in Bilzen, en hebben de wafels een nieuwe bijpassende naam gekregen: Biesegek Wafels.

Vader Hubert heeft het originele recept bedacht waarnu nog altijd mee gebakt wordt. Wafels, wafels en nog eens … wafels! “Ongeveer 100 wafels per 3 minuten en dit van maandag tot vrijdag”. Met de drukste periode van oktober tot april of wanneer "het leven (na de zomer) terug zijn ‘gewone’ gang gaat”. “We hebben 5 soorten wafels die eigenhandig met veel
bezieling worden gemaakt: de vanillewafel, de half vanille/chocoladewafel, de chocoladewafel, de suikerwafel en de half suiker/chocoladewafel”. En dit louter op
bestelling, want omwille van versheidsredenen, wordt er nooït een voorraad aangelegd.

Krijg de smaak te pakken van onze heerlijke wafels!

SUIKERWAFELS

CHOCOLADEWAFELS

DESSERTWAFELS

CHOCO-SUIKERWAFELS

CHOCO-VANILLEWAFELS

Vraag naar Biesegek wafels in onze winkel of bij een handelaar in de buurt

Als wafel liefhebber kan je terecht bij het kleine winkeltje aan de bakkerij of bij een verkooppunt in de buurt. De nadruk van de productie ligt  namelijk vooral op de groothandel: diverse winkels, warenhuizen, confiserie-groothandels, marktkramers enzoverder zijn klant aan huis.

Ook scholen en verenigingen zijn gretige afnemers van de ambachtelijke wafels. “Wafelverkopen om de kas te spijzen zijn nog steeds populair.”

In de kijker

Wil je wafels bestellen voor je bedrijf, school of vereniging?

BEZOEK DE WEBSHOP